Skip to main content

Om Naprapati

Naprapatien ble grunnlag i begynnelsen av 1900 tallet av Dr. Oakley Smith. Han jobbet til å begynne med sammen med datidens kiropraktorer. «Subluksasjons teorien» til kiropraktorene (ryggvirvlene hoppet ut av posisjon), gikk han tidlig bort fra og begynte å studere kroppen og dens funksjon nærmere.

Dr. Smith mente at årsaken til smerte og plager i kroppens bevegelsesapparat var i blant annet bindevevsforandringer, og spenningstilstander i omgivende muskulatur. Han kalte det for «connective tissue» og i dag vet man gjennom forskning at Dr. Smith i det store bildet hadde rett.

Dr. Smith anså at årsakene til smerte og andre besvær/plager var betydelig mer komplekse enn at det bare handlet om ryggvirvlene og dens posisjon.

Det å ikke bare behandle symptomene, men å søke årsaken til pasientens problem, slik som for Smith gjorde, har hele tiden vært sentralt. Dette har ledet til at naprapatene har et bredt behandlingsarsenal der behandlingsteknikker som manipulasjon og mobilisering kombineres med mykdelsteknikker som massasje og tøyning.

I dag finnes det nærmere 500 naprapater på landsbasis og vokser for hvert år.

Fordyp deg