Skip to main content

Behandlingmetoder

En rekke behandlingsmetoder kjennetegner naprapati. Massasje, akupressur av muskulatur, leddbehandling, nervemobilisering og tøyning er noen av de verktøyene vi bruker. 

Vi bruker i tillegg medisinske ultralydmaskin for behandling av senebetennelser og slimposebetennelser. 

Vi er trolig den eneste klinikken i Norge som leier ut slike maskiner. Vi anbefaler bruk av ultralyd tre ganger daglig for optimal behandling av senebetennelse og slimposebetennelse. 

Unngå for mye provoserende bevegelser og trening under behandlingsperioden.

(Akupressur betyr at ett trykk legges på muskulatur og holdes til muskelfibrene slipper gradvis opp slik at mindre smerte blir resultatet). 

Ledd behandling:

Manipulasjon eller «knekking» av ledd gjøres ved å utføre en kort impuls slik at undertrykket i leddvæsken i leddet slippes. «En poppende lyd» kan oppstå når undertrykket slippes løs. Undertrykket bygges opp igjen etter cirka 20 minutter. En slik behandling øker bevegeligheten i leddet, gir mindre irritasjon og mindre smerter. 

Tøy av muskulatur

Vi lærer ut ulike tøyningsposisjoner for det du trenger for å opprettholde din kropp så bra som mulig. Det finnes en rekke ulike metoder for å isolere de muskelene og muskelgruppene man ønsker bedre fleksibilitet i. 

Terapeutisk tøy er når vi utfører tøyningen for deg. Den er gjerne mer effektiv. 

Triggerpunkt behandling og opplæring med selvbehandling ved hjelp av triggerpunktball og selvtøyning av ledd er noen av teknikkene vi lærer ut til våre kunder. 

Dryneedling er en teknikk med akupunkturnåler som er meget effektiv mot muskelsmerter. Terapeuten må ha gått kurs om er godkjent av Norges Naprapatforbund.