Skip to main content

Behandling av tennisalbue

Symptomer

Symptomer på tennisalbue kommer i form av smerter på utsiden av albuen og et stykke nedover armen. Det gjør også ofte vondt å ta tak i og løfte ting.

Årsak

Årsaken til tennisalbue er som regel overbelastning over lang tid, men den kan også oppstå akutt. Leger kaller det ofte for senebetennelse og gir betennelsesdempende medisin. Forskning viser derimot at dette ikke har noen annen effekt enn kun kortsiktig lindring.

Det som er viktig er å undersøke om smertene sitter i senen, midt i muskelen og om det påvirker en av de store nervene i armen (nervus radialis). Dette har innvirkning på prognosen og hvordan smertene bør behandles.

Behandling og rehabilitering

Hvordan man bør behandle tennisalbue avhenger som sagt av hvor smertene faktisk stammer fra. Prognosene for å bli helt bra er gode uansett, men hvor lang tid det tar vil variere. Vi behandler ofte muskulært rundt armen og noen ganger også skulder. Hvis nerven er påvirket kan det også være nødvendig med øvelser for å lindre den.

I tillegg vil egentrening i form av tøyeøvelser og styrketrening være en del av behandlingen i økende grad etter hvert som smertene blir mildere.

Se mer info om idrettsskader og forebygging her.