Skip to main content

Hva er smerte?

Nervesystemet består av hjernen, hjernestammen, ryggmarg og alle nervene som går ut fra ryggmargen og ut til kroppens muskler, ledd, sener, bindevev, indre organer, hud.
Sensorer/Reseptorer sender signaler som videreformidles videre via nervebanene til ryggmarg og deretter til hjernen.

Smerte er i utgangspunktet et varsel om potensiell fare for kroppen. (ikke nødvendigvis reel skade). Smerte kan ofte oppstå ut ifra varsel fra hjernen om tidligere erfaringer med smerte og dermed gi falske signaler. Stress og andre faktorer fører ofte til en kraftigere smerte enn hva som er reelt. Smerte kan ikke måles da det er en personlig opplevelse.

Ved en reel skade fra muskler, sener eller ledd vil kroppen gi moderate til sterke smerter som forhindrer deg i å bevege denne kroppsdelen minst mulig slik at kroppen får tid til å hele/reparere skaden. (kroppen stiver av området).

Mye frykt er forbundet med smerter fra muskler og ledd i kroppen. De aller fleste tilstander er ikke farlige.

Vi i Norges Naprapatene gjør vårt ytterste for å finne ut hvilken struktur som er utsatt for overbelastning og behandle deg slik at funksjonen forbedres. Ofte sitter ikke problemet der smerten er, men et annet sted.

Vi har høy faglig kompetanse og erfaring. Vårt mål er å tilby den mest effektive og riktige behandlingsstrategien til enhver tid.

Fordyp deg

Les mer om smerte